Aloittelijoille

Salsakoulu Vanha Havanna on matalan kynnyksen tanssikoulu. Meille voit tulla juuri sellaisena kuin olet. Tunneillamme käy kaikenikäisiä harrastajia nuorista aikuisista eläkeläisiin. Et tarvitse aiempaa kokemusta salsasta tai tanssista ylipäänsä; autamme sinut alkuun ja pidämme huolen, että voit edetä omaan tahtiisi. Rapakuntokaan ei ole este tanssiharrastuksen aloittamiselle. Se on pikemminkin hyvä syy aloittaa heti tänään!

Kuubalaista salsaa yksin tai pareittain, vartaloa liikuttavaa reggaetonia, hikeä heruttavia irroittelutunteja, korkeatasoista ja yksityiskohtiin pureutuvaa tekniikkaopetusta, syventäviä kursseja ja opettajavierailuja kuubalaisen tanssin huipputekijöiltä – tule löytämään oma lempituntisi! Tunneillamme löydät ilon liikkeestä, rakastut musiikkiin, kohotat kuntoa ja ystävystyt ihmisiin. Meidän mielestämme tanssi kuuluu kaikille!

Kaikille aloittelijoille sopivia tunteja ovat 1-tason tanssitunnit ja alkeiskurssit. Näille osallistuminen ei edellytä aiempaa tanssikokemusta! Muita lajeja tanssineena tai liikunnallisella taustalla voi hyvin tulla mukaan myös Baila Salsa -tunneille ja Tampereella La Bomba -tunnille. Kokeilemalla löydät tunnin, jolla itse viihdyt parhaiten!

Milloin harrastuksen voi aloittaa?

Salsa- ja reggaetontunnit on helpointa aloittaa kauden alussa, koska silloin liikkeelle lähdetään aivan perusteista. Jos on tanssitaustaa muista lajeista, kesken kauden voi tulla kokeilemaan sekä alkeistason tunteja että Baila Salsa ja La Bomba -tunteja. Parisalsatunnit tulee aloittaa kauden alussa.

Tampereen alkeistunnit kevätkaudella 2017:

Reggaeton 1, keskiviikkoisin klo 19:15
Uusille harrastajille tarkoitettu, reggaetonin monipuoliseen ja mukaansatempaavaan maailmaan tutustuttava tunti. Harjoitellaan reggaetonin perusliikkeitä sekä treenataan pohjataitoja vartalonhallinnasta: kuubalaisen reggaetonin rentous löytää tiensä niin olkapäihin, rintakehään, lantioon kuin jalkoihinkin hauskanpidon lomassa!

Salsa 1, maanantaisin klo 18:15
Alkeistunnilla opiskellaan kuubalaisen salsan perusaskeleita, perusrytmiä, helppoja käännöksiä ja tärkeimpiä vartalonkäyttöön liittyviä asioita. Tunnilla tanssitaan ilman paria. Tunti kehittää rytmi- ja liiketajua sekä sopii hyvin kevyeksi ja miellyttäväksi liikunnaksi. Silloin tällöin tuntiin sisällytetään mukaan muitakin kuubalaisia ja Karibian alueen tansseja. Salsan alkeet sopii erinomaisesti myös alkeistason parisalsaajille parituntien tueksi!

Parisalsan alkeet sunnuntaisin 15.-29. tammikuuta klo 16:00-17:00 (yht. 3h)
Alkeiskurssi kuubalaisesta parisalsasta pidetään kolmen tunnin starttipakettina! Kurssin hinta on 25 euroa / henkilö. Alkeiskurssin aikana opetellaan rauhalliseen tahtiin ja selkeästi neuvoen parisalsan perusteita, askelten rytmiä ja parin viemistä sekä seuraamista. Mitään aiempaa tanssikokemusta ei tarvita! Mukaan voi tulla myös ilman paria! Jos kiinnostuneita on riittävästi starttikurssin jälkeen, ryhmä voi jatkaa viikottaista harrastusta kauden loppuun. Parisalsakurssille tulee ilmoittautua sähköpostilla: info@vanhahavanna.fi

Jyväskylän alkeistunnit kevätkaudella 2017:

Salsan alkeiskurssi kolmena torstaina 12.-26.1. klo 18:30 (yht. 3h)
Kuubalaisen salsan alkeiskurssilla harjoitellaan rauhallisesti perusaskeleita, perusrytmiä, helppoja käännöksiä ja tärkeimpiä vartalonkäyttöön liittyviä asioita. Tunnilla tanssitaan ilman paria. Tunti kehittää rytmi- ja liiketajua sekä sopii hyvin kevyeksi ja miellyttäväksi liikunnaksi. Kurssin hinta on 20 euroa. Sinne ei tarvitse ilmoittautua, ilmesty vain paikalle! Alkeiskurssin jälkeen harrastusta voi jatkaa ¡Baila Salsa! -tunnilla torstaisin klo 17:30.

Parisalsan alkeet; (3h + 3h)
soolotunnit torstaisin 12.-26.1. klo 18:30-19:30
paritunnit torstaisin 2.-16.2. klo 18:30-19:30
Alkeiskurssi kuubalaisesta parisalsasta pidetään kuuden tunnin starttipakettina! Kolme ensimmäistä tuntia tanssitaan ilman paria ja opetellaan perusaskeleita ja rytmiä. Helmikuussa siirrytään paritanssiosuuteen, jonka aikana opetellaan rauhalliseen tahtiin ja selkeästi neuvoen parisalsan perusteita, parin viemistä ja seuraamista. Mitään aiempaa tanssikokemusta ei tarvita! Mukaan voi tulla myös ilman paria! Parisalsan alkeiskurssin hinta on 35 euroa / henkilö. Tämä hinta sisältää kaikki kuusi tuntia. Jos kiinnostuneita on riittävästi starttikurssin jälkeen, ryhmä voi jatkaa viikottaista tuntia kauden loppuun. Kurssille tulee ilmoittautua sähköpostilla: info@vanhahavanna.fi

Mitä harrastus maksaa?

Tanssitunnit voi maksaa joko kertamaksuina tai sarjakorteilla, jolloin hinta per tunti laskee. Jotkut tunnit ovat kuitenkin kurssimuotoisia ja maksetaan yhtenä kurssimaksuna! Jos käy tunneilla, jotka voi maksaa sarjakorteilla, valittavissa on 5-, 10- tai 20-tunnin versioita. Jos harrastaa kaksi kertaa viikossa tai enemmän, kannattaa ostaa 20-kerran kortti. Jos käy kerran viikossa, 10-kerran kortti on hyvä valinta. Harvemmin tuleville kertamaksu tai 5-kerran kortti on paras vaihtoehto. Tampereella ja Jyväskylässä on eri hinnastot.

Tampereen hinnasto
Jyväskylän hinnasto

Miten tunnille pitää varustautua?
Tanssiessa tulee enemmän tai vähemmän hiki, joten t-paita ja treenihousut ovat hyvä vaihtoehto. Jalassa voi olla aerobic-lenkkarit, tossut tai vaikka vain sukat. Jos tanssimisesta innostuu kovasti, kannattaa hankkia mukavat tanssikengät tai -sneakerit.

Minkä ikäiset voivat harrastaa tanssia?
Tunneillamme käy kaikenikäisiä aikuisia. Nuorimmat asiakkaamme ovat lukiolaisia ja vanhimmat eläkeläisiä.

Miten löydän perille?

Tampereen tanssikoulu sijaitsee Tullintorin ostoskeskuksen 2. kerroksessa. Kauppakeskuksen keskeltä lähtevät liukuportaat tulevat lähes tanssikoulun ovelle. Toinen hyvä tuntomerkki on apteekki, jota vastapäätä olemme.

Jyväskylän tanssitunnit pidetään osoitteessa Cygnaeuksenkatu 3, Leijonanluola Gymin liikuntasalissa. Alaovi on yleensä lukossa, mutta 15-30 minuuttia ennen tanssituntien alkua meiltä tulee joku avaamaan sen. Jos ovi on mennyt tuntien välissä lukkoon, voit soittaa ovikelloa tai odottaa, että käymme tarkistamassa tilanteen tai joku tulee ulos. Jos edellinen tunti on käynnissä, ovikellon ääni ei valitettavasti kuulu musiikin yli.

Tervetuloa joukkoomme!