Aloittelijoille

Salsakoulu Vanha Havanna on matalan kynnyksen tanssikoulu. Meille voit tulla juuri sellaisena kuin olet. Tunneillamme käy kaikenikäisiä harrastajia nuorista aikuisista eläkeläisiin. Et tarvitse aiempaa kokemusta salsasta tai tanssista ylipäänsä; autamme sinut alkuun ja pidämme huolen, että voit edetä omaan tahtiisi. Rapakuntokaan ei ole este tanssiharrastuksen aloittamiselle. Se on pikemminkin hyvä syy aloittaa heti tänään!

Kuubalaista salsaa yksin tai pareittain, vartaloa liikuttavaa reggaetonia, hikeä heruttavia irroittelutunteja, korkeatasoista ja yksityiskohtiin pureutuvaa tekniikkaopetusta, syventäviä kursseja ja opettajavierailuja kuubalaisen tanssin huipputekijöiltä – tule löytämään oma lempituntisi! Tunneillamme löydät ilon liikkeestä, rakastut musiikkiin, kohotat kuntoa ja ystävystyt ihmisiin. Meidän mielestämme tanssi kuuluu kaikille!

Kaikille aloittelijoille sopivia tunteja ovat 1-tason tanssitunnit ja alkeiskurssit. Näille osallistuminen ei edellytä aiempaa tanssikokemusta! Muita lajeja tanssineena tai liikunnallisella taustalla voi hyvin tulla mukaan myös Baila Salsa -tunneille tai Tampereella alkeistasoa seuraavalle Salsa 1-2 -tunnille. Kokeilemalla löydät tunnin, jolla itse viihdyt parhaiten!

Milloin harrastuksen voi aloittaa?

Salsa- ja reggaetontunnit on helpointa aloittaa kauden alussa, koska silloin liikkeelle lähdetään aivan perusteista. Jos on tanssitaustaa muista lajeista, kesken kauden voi tulla kokeilemaan sekä alkeistason tunteja että Baila Salsa – tunteja ja Tampereella myös Salsa 1-2 -tuntia. Parisalsatunnit tulee aloittaa kauden alussa.

Tampereen alkeistunnit syyskaudella 2018:

Salsan ja Reggaetonin alkeistunnit, maanantaisin klo 18.15 ja 19.15
Uusille harrastajille sopivat tunnit kuubalaisten tanssien aloittamiseen! Tunneilla tutustutaan kuubalaiseen salsaan ja reggaetoniin sekä kuubalaisen vartalonkäytön perusteisiin. Harjoittelemme rintakehän käyttöä, olkapäiden irtonaisuutta, lantion ja polvien soljuvaa liikettä sekä yleistä tanssin rentoutta. Salsan osalta käydään läpi perusaskeleita, perusrytmiä ja helppoja käännöksiä. Reggaetonissa treenataan pohjataitoja antavia askeleita ja helppoja rytmityksiä sekä liikkeitä vartalon eri osilla. Tunneilla tanssitaan ilman paria. Tunnit kehittävät rytmi- ja liiketajua sekä sopivat hyvin kevyeksi ja miellyttäväksi liikunnaksi. Opetus on rauhallista ja selkeää. Alkeistunnille voi tulla mukaan milloin vain ja vaikka vain yksittäiselle kerralle. Harjoiteltavat asiat menevät kuitenkin eteenpäin ja vaikeutuvat kerta kerralta, joten säännöllisellä osallistumisella pysyy parhaiten mukana ja oma tanssi kehittyy eniten!

Parisalsan alkeiden starttikurssi 22.8. & 29.8. klo 19.15 (yht. 2h)
Alkeiskurssi kuubalaisesta parisalsasta pidetään kahden tunnin starttipakettina! Kurssin hinta on 25 euroa / henkilö. Alkeiskurssin aikana opetellaan rauhalliseen tahtiin ja selkeästi neuvoen parisalsan perusteita, askelten rytmiä ja parin viemistä sekä seuraamista. Mitään aiempaa tanssikokemusta ei tarvita! Mukaan voi tulla myös ilman paria! Jos innostuu harrastuksesta, treeniä voi jatkaa viikottain syyskauden loppuun asti Casino 1 -kurssilla.  Parisalsakurssille tulee ilmoittautua sähköpostilla: info@vanhahavanna.fi

Jyväskylän alkeistunnit syyskaudella 2018:

Salsan alkeiskurssi kolmena torstaina 6.9.-20.2. klo 18:30 (yht. 3h)
Kuubalaisen salsan alkeiskurssilla harjoitellaan rauhallisesti perusaskeleita, perusrytmiä, helppoja käännöksiä ja tärkeimpiä vartalonkäyttöön liittyviä asioita. Tunnilla tanssitaan ilman paria. Tunti kehittää rytmi- ja liiketajua sekä sopii hyvin kevyeksi ja miellyttäväksi liikunnaksi. Kurssin hinta on 20 euroa. Etukäteen ei tarvitse ilmoittautua, ilmesty vain paikalle! Alkeiskurssin jälkeen harrastusta voi jatkaa ¡Baila Salsa! -tunnilla torstaisin klo 17:30.

Parisalsan alkeet: (3h + 3h)
soolotunnit torstaisin 6.-20.9. klo 18:30-19:30
paritunnit torstaisin 27.9.-11.10. klo 18:30-19:30
Alkeiskurssi kuubalaisesta parisalsasta pidetään kuuden tunnin starttipakettina! Kolme ensimmäistä tuntia tanssitaan ilman paria ja opetellaan perusaskeleita ja rytmiä. Syyskuun viimeisellä viikolla siirrytään paritanssiosuuteen, jonka aikana opetellaan rauhalliseen tahtiin ja selkeästi neuvoen parisalsan perusteita, parin viemistä ja seuraamista. Mitään aiempaa tanssikokemusta ei tarvita! Mukaan voi tulla myös ilman paria! Parisalsan alkeiskurssin hinta on 35 euroa / henkilö. Tämä hinta sisältää kaikki kuusi tuntia. Jos kiinnostuneita on riittävästi starttikurssin jälkeen, ryhmä voi jatkaa viikottaista tuntia kauden loppuun. Kurssille tulee ilmoittautua sähköpostilla: info@vanhahavanna.fi

Mitä harrastus maksaa?

Tanssitunnit voi maksaa joko kertamaksuina tai sarjakorteilla, jolloin hinta per tunti laskee. Jotkut tunnit ovat kuitenkin kurssimuotoisia ja maksetaan yhtenä kurssimaksuna! Tampereella ja Jyväskylässä on eri hinnastot.

Tampereen hinnasto
Jyväskylän hinnasto

Miten tunnille pitää varustautua?
Tanssiessa tulee enemmän tai vähemmän hiki, joten t-paita ja treenihousut ovat hyvä vaihtoehto. Jalassa voi olla aerobic-lenkkarit, tossut tai vaikka vain sukat. Jos tanssimisesta innostuu kovasti, kannattaa hankkia mukavat tanssikengät tai -sneakerit.

Minkä ikäiset voivat harrastaa tanssia?
Tunneillamme käy kaikenikäisiä aikuisia. Nuorimmat asiakkaamme ovat lukiolaisia ja vanhimmat eläkeläisiä.

Miten löydän perille?

Tampereen tanssikoulu sijaitsee Tullintorin ostoskeskuksen 2. kerroksessa. Kauppakeskuksen keskeltä lähtevät liukuportaat tulevat lähes tanssikoulun ovelle. Toinen hyvä tuntomerkki on apteekki, jota vastapäätä olemme.

Jyväskylän tanssitunnit pidetään osoitteessa Cygnaeuksenkatu 3, Leijonanluola Gymin liikuntasalissa. Alaovi on yleensä lukossa, mutta 15-30 minuuttia ennen tanssituntien alkua meiltä tulee joku avaamaan sen. Jos ovi on mennyt tuntien välissä lukkoon, voit soittaa ovikelloa tai odottaa, että käymme tarkistamassa tilanteen tai joku tulee ulos. Jos edellinen tunti on käynnissä, ovikellon ääni ei valitettavasti kuulu musiikin yli.

Tervetuloa joukkoomme!