Ohjaajat

Salsakoulu Vanhan Havannan opettajakaartia yhdistää intohimo tanssiin ja korkea ammattitaito. Huolehdimme tanssituntien viihtyisästä ilmapiiristä ja asiakkaidemme oppimisesta. Tutustu opettajiin ja lue heidän esittelynsä alta.

 

ohjaaja_mari

Mari Kokki-Masó

Vanhan Havannan vuonna 2005 perustanut ja koulun pääopettajana toimiva Mari on kuubalaisten tanssien rautainen ammattilainen. Vuosittain Marin tunneilla sadat ihmiset pääsevät tutustumaan kuubalaisiin tansseihin monipuolisesti ja niiden pitkiä perinteitä kunnioittaen.
Salsaopettajana Mari on toiminut jo 2000-luvun alusta, ja ehti työskennellä useissa tamperelaisissa tanssikouluissa ja liikuntakeskuksissa ennen oman tanssikoulun perustamista. Mari ylläpitää ammattitaitoaan opiskelemalla huippuopettajien johdolla Havannassa pari kertaa vuodessa, ja tuo matkoiltaan aina mukana uutta oppia jaettavaksi tunneillaan!
Mari tunnetaan hyväntuulisista tunneistaan ja selkeästä sekä johdonmukaisesta pedagogiikastaan. Hänelle tärkeintä opettajuudessa on tanssin tuoman hyvän olon jakaminen oppilaille.

 

ohjaaja_taru

Taru Cruz

Taru on omistanut elämänsä tanssille jo lapsesta saakka. Kokemusta hänelle on kertynyt vuosien varrella erilaisten tanssilajien monipuolisesta liikekielestä kuten klassisista tansseista ja brasilialaisesta sambasta. Dancehall reggaen kautta reggaetonin pariin päätynyt Taru löysi matkalta myös salsan ja muut kuubalaiset tanssit.

Taru on saavuttanut Vanhassa Havannassa suuren suosion pirteänä ja hyväntuulisena opettajana. Tämän monilahjakkuuden vertaansa vailla olevat koreografiat ovat inspiroineet oppilaita haastamaan itseään ja oppimaan uutta jo vuodesta 2009.

Tarun tunneille tullessa arjen askareet unohtuvat kokonaan, kun tanssille antaudutaan täysillä!

 

ohjaaja_taru

Kiz kiz kizomba – Nina & Hanna

Nina ja Hanna ovat duo, jonka kizombatunneilla ei taatusti ole tylsää! Huumori ja iloisuus rentouttaa ja uuden oppiminen on tehokasta. Tunneilla keskitytään tekniikkaan, kehonhallintaan, musikaalisuuteen ja parin välisen kontaktin löytämiseen. Nina ja Hanna antavat aina myös henkilökohtaista palautetta ja ohjausta. Ninalle ja Hannalle on tärkeää kunnioittaa kizomban afrikkalaisia juuria ja saada kizomba tuntumaan hyvältä sekä tunneilla että bileissä.

Ninan tanssiharrastus alkoi Zumba-tunneilla 2010. Sen jälkeen hän hurahti salsaan ja erityisesti bachataan. Eräissä bileissä hän törmäsi kizombaan ja oli myyty. Musiikki ja tanssi veivät sydämen mennessään ja sillä tiellä ollaan vieläkin. Hannan elämään liikunta on kuulunut aina ja harrastettuja lajeja kertyykin toistakymmentä. Vuonna 2002 Hanna tutustui salsaan ja merengueen, jonka jälkeen jatkoi tanssia Etelä-Amerikassa viettäessään siellä vuoden 2003. Tampereella Hanna on tanssinut vuodesta 2009 lähtien salsaa, bachataa, muita lattareita ja erityisesti kizombaa.

 

ohjaaja_ritva

Ritva Korhola

Ritva löysi kuubalaisen salsan kun tanssikoulu Vanha Havanna aloitti Jyväskylässä. Salsan rentous, pehmeys ja erityisesti kuubalainen musiikki veivät mukanaan heti, ja jo ensimmäisen tunnin jälkeen Ritva tiesi, että tämä on hänen juttunsa.

Tanssiopinnot kuubalaisten opettajien johdolla Havannassa ovat vuosien varrella kartuttaneet Ritvan kokonaisvaltaista ymmärrystä kuubalaisesta tanssiperinteestä. Vuodesta 2007 asti Ritvan selkeän pedagogisessa otteessa Vanhan Havannan oppilaat ovat päässeet perehtymään etenkin kuubalaisen parisalsan pyöritykseen.

Ritvan tunnit ovat selkeitä ja kaikille sopivia. Tärkeintä Ritvalle on saada salsan tuomaa mielen virkeyttä ja hyvää oloa välitettyä jokaiselle tanssin harrastajalle!

 

ohjaaja_johanna

Johanna Risku

Johanna aloitti kuubalaisten tanssien harrastamisen reggaeton-tunneilla. Rakkaus vartalon veivaamiseen syttyi saman tien ja pian tutuiksi tulivat myös salsa, parisalsan viennit, rueda, dancehall ja rumba!

Vanhassa Havannassa vuodesta 2011 asti opettanut Johanna on tullut asiakkaille tutuksi tarttuvan iloisesta olemuksestaan, ja onkin vetänyt tunneilleen vuosien varrella yhä enemmän uusia innokkaita tanssinharrastajia.

Opettajana Johanna on tunnettu iloisista ja energisistä tunneistaan, jolloin hymy on herkässä niin oppilailla kuin opettajallakin. Aurinkoisen Johannan tunneilla on aina mukavan rento ilmapiiri, jossa tanssiminen on palkitsevaa ja oppiminen helppoa!

 

ohjaa_niina

Niina Suikki-Ndoye

Liikunta ja tanssi ovat aina kuuluneet Niinan elämään. Monipuolisesti niin jazz- ja nykytanssia, kuin erilaisia katutansseja vuosia harrastanut Niina on erikoistunut etenkin kuubalaisiin ja muihin afrovaikutteisiin katutanssilajeihin.

Vuosien varrella Niina on innostanut ihmisiä mutkattoman selkeällä opetustyylillään, ja jo vuonna 2006 Vanhan Havannan opettajistoon liittynyt Niina on tanssinharrastajien pitkäaikainen suosikki. Tunneillansa Niina haluaa jakaa myös muille tanssin riemua, ja hänen tunneillaan vallitsevassa rentouttavassa ilmapiirissä on kenen tahansa helppoa ja mukavaa oppia ja kehittyä omaan tahtiinsa.

Niinalle on opettajana tärkeää, että jokainen tunneilla kävijä löytää tanssin avulla keinon lisätä iloa elämäänsä!